Taidetta pyykinkuivaustelineiden lomassa -näyttely

Järjestin ensimmäisen ja erilaisen taidenäyttelyni Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2022. Taidetta pyykinkuivaustelineiden lomassa -näyttely oli hyväntuulen taidenäyttely – arjen keskellä – omassa kodissani ja kirjaimellisesti pyykinkuivaustelineiden, oskarin oksien ja sukkaripustimien lomassa.

Suurimman kannustajani ja henkilöt, joiden vuoksi uskon pystyväni mihin tahansa, eli perheenjäseneni, tukivat ja auttoivat minua tässäkin projektissa ehdoitta. Mieheni Pete rakensi olohuoneeseemme näyttelyseinän hyllyineen, jonne teokset oli erinomaisen helppo asetella näyttävästi esille. Molemmat aikuiset lapseni rohkaisivat minua järjestämään tämän hieman hullunkurisenkin näyttelyn ja olen suuresti iloinen, että tartuin toimeen ja esittelin taidettani ihan ensimmäistä kertaa juuri tällä tyylillä. Myöskään äitini ei ole koskaan jännittänyt tai pelännyt puolestani tarttuessani elämän erilaisiin ja valtavirrasta poikkeaviin mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Ehkäpä juuri siksi, minunkaan ei ole tarvinnut pelätä.

Suurkiitos siis perheelleni – jonka vuoksi olen juuri se, joka juuri tällä hetkellä olen.

Näyttelyostoksia ja tilaustöitä

Taidetta pyykinkuivaustelineiden lomassa -näyttelyssä oli esillä jo julkaisemiani ja myös ennenjulkaisemattomia akryylimaalauksiani. Näyttelyvieraat saivat lunastaa teoksen itselleen niin, että puolet (50%) hinnasta lahjoitettiin Hope ry:lle lasten ja nuorten auttamiseen. Avun sai kohdistaa suoraan oman alueen, esimerkiksi Lahden seudun, eniten apua tarvitseville lapsille. Näyttelystä ostettiinkin suoraan viisi teosta ja pääsin ensimmäistä kertaa keskustelemaan myös suurikokoisista tilaustöistä.

Voit kysyä tilaustöistä suoraan minulta: minni.salminen@gmail.com

Keräilyämpäri ja muovilapio näyttelyvierailla muistoksi

Taidetta pyykinkuivaustelineiden lomassa -näyttely oli avoinna kaikille ja sopi koko perheelle. Näyttelyssä vieraili tiivis, mutta sitäkin tärkeämpi joukko teoksistani ja hyväntekeväisyydestä kiinnostuneita vierailijoita. Lämmin kiitos vielä jälkikäteen kaikille mukaan tulleille.

Kymmenen ensimmäistä vierasta sai mukaansa ämpärin, joka täytettiin hymyillä, halauksilla ja elämänilolla. #taidettalastenpuolesta -tekstillä merkityn hiekkakakkuämpärin lisäksi vieraat saivat mukaansa pienen muovilapion, jolla jokainen voi omien mahdollisuuksiensa mukaan hakata Tuure Kilpeläisen Valon pisaroita -kappaleen sanoituksen mukaisesti suurta maailmaa paremmaksi paikaksi -joko lätäkössä, sohvalla tai työpöydän ääressä istuen – ”Älä tule paha kakku, älä tule, vaan anna meille valon pisaroita.”

Tässä vielä lista ensimmäisessä näyttelyssäni myydyistä teoksista:

  • Harmoniaa pöytään
  • Jotain on ilmassa
  • Pohtiva
  • Kekseliäs
  • Kettu ja ruhtinas

Hopsansaa! Olipahan näyttely!
Paljon kiitoksia ja tervetuloa taas jatkossa tekemään hyviä tekoja lasten puolesta.
Voit kysyä minulta vaikkapa samantien, miten: minni.salminen@gmail.com

Copyright © 2024 Minni Salminen