Tarinani

Minulle merkityksellisiä asioita ovat vapaus, rajattomuus, innostus, uteliaisuus ja peräänantamattomuus. 
 
Tahdon rohkaista sinuakin vapauttamaan oman rajattoman mielesi sinkoilemaan iloisesti ja välillä holtittoman villistikin. Meistä jokainen pystyy leikkimielisyyden avulla ja sopivan hulluttelevaksi heittäytymällä vapautumaan omista, itse määrittelemistään kahleista. Pienin uskaliain askelin sinäkin voit vapautua ilmaisemaan omaa ydintäsi, tuntemuksiasi ja toiveitasi. Uskon, että yksi tehtävistäni on auttaa sinua vetämään esirippu auki ja loikkaamaan rohkeasti oman elämäsi estradille. Voimataulu voi toimia siihen sopivana porttina. 
 
Minun on muistutettava sinua myös vielä toisesta tärkeästä asiasta. Mielestäni meidän jokaisen pitäisi väistämättä käyttää eteemme tulevat tilaisuudet tukea ja auttaa lapsia parhaamme mukaan. Yksittäisen aikuisen ohimennen lausutuilla sanoilla ja teoilla voi olla valtava, jopa lapsen koko loppuelämään vaikuttava merkitys. Pieni kannustava lause, hyväksyvä katse tai yksinkertainen kysymys arkisessa tilanteessa voi jäädä lapsen mieleen ja kannatella häntä pitkänkin aikaa. Pyritään yhdessä aina tilaisuuden salliessa lisäämään poluillemme poikkeavien lasten hyvinvointia ja loiventamaan pahoinvointia. Se ei välttämättä vaadi edes paljon aikaa tai vaivaa, mutta voi merkitä lapselle paljon. Kaikki lapset ovat meidän lapsiamme, autetaan heitä yhdessä.

Intohimoni taiteeseen

Tyylini on kirkas, värikäs ja mielikuvituksellinen. Teen paljon kokeiluja ja käytän rohkeasti erilaisia materiaaleja. Abstraktien teosteni ydin on aina henkilökohtainen ja intuitiivinen. Mukana saattaa olla toiveikkuutta, juurevuutta, kannattelevaa sinnikkyyttä. Ja kiitollisuutta. Aina kiitollisuutta. 
 
Usein taulujeni valmistumisprosessin aikana syntyy myös tarina. Viestit ovat aina henkilökohtaisia, vain taulun omistajalle tarkoitettuja, enkä siksi julkaise niitä kaikkien nähtäväksi. Vasta taulun ostaja saa henkilökohtaisen, omaa voimaa, iloa, rohkeutta, intohimoa tai muuta puolta vahvistavan viestinsä omakseen ja ammennettavakseen. 
 
Voit myös aina pyytää jättämään tarinan toimittamatta. Silloin teos itsessään puhuttelee sinua toivomallasi tavalla. Silloin saat taulun toimittamisen yhteydessä käsinkirjoitetun henkilökohtaisen kiitosviestin ja aitoustodistuksen

Katso portfolio

NÄYTTELYT, LIVEMAALAUSTAPAHTUMAT JA ESILLÄOLOT 2023:

Joulukuu 2023
Teoksen valinta sotasairaalaan kokoelmaan Ukrainassa

Lokakuu 2023
Yhteisnäyttely From Finland with Love,
Mariia Zenkovetsa Museum Kiova, Ukraina

Syyskuu-Joulukuu 2023
Aulanäyttely
Treenimesta, Lahti

15.9.2023
Yhen illan juttu, livemaalaustapahtuma, Sielun muotokuvia – walk in
Ravintola Santa Fe, Lahti

Syyskuu 2023
Yhteisnäyttely From Finland with Love,
Museum of the history of city, Kamianske, Ukraina

25.8.2023
Taiteiden yö, livemaalaustapahtuma, Sielun muotokuvia – walk in
Galleria Kantola, Hämeenlinna

25.8 .- 7.10.2023
Yhteisnäyttely From Finland with Love
Galleria Kantola, Hämeenlinna

7.8. – 6.9.2023
Yhteisnäyttely From Finland with Love
Art library named after Nikolai Bazhan, Kiova, Ukraina

5.8.2023
Taidetta pyykinkuivaustelineiden lomassa -installaatio, Lahti

Elokuu 2023
Fresh, Splash, Slush
Muta&Kakku, Lahti

25.7. – 3.8.2023
Yhteisnäyttely From Finland with Love
Central Exhibition Hall of ART Union of Ukraine, Kiova, Ukraina

8.7.2023
Taidetta terassilla ja pihapiirissä -installaatio, Lahti

10.6.2023
Taidetta kesäsaunan lauteilla -installaatio, Lahti

Toukokuu-Joulukuu 2023
Poimintoja – vaihtuvaa taidetta
L’Genda, Lahti

10.3. – 12.3.2023
Pysäyttävää taidetta Raksa -23
Sisustusmaailma ja kolme muuta tilaa Messukeskuksessa
Raksa-messut, Lahden Messukeskus

Mistä kaikki sai alkunsa

Olen tehnyt taidetta aina pienestä pitäen taiteen perusopetuksen innoittamana. Olin suuntaamassa kuvaamataidon opettajaksi, kunnes muut luovat työt ja mahdollisuudet tempaisivat minut imuunsa. Maalauksia on kuitenkin syntynyt muun työelämän ohessa ja viimeisten parin vuoden ajan olen keskittynyt abstraktiin akryylimaalaukseen. Olen myös lasten oikeustaistelija, mutta se onkin jo täysin oma tarinansa.

Taiteen tekemisen padot avautuivat kunnolla, kun oivalsin yhdistää akryylimaalauksen ja lasten auttamisen. Näiden kahden sydäntyötäni yhdistyminen antoi minulle mahdollisuuden herättää tunteita useammalla eri tasolla.

Jatkoin vielä aktiivisemmin maalaustyötäni kotistudioni valmistuttua. Olen pitänyt myös kotonani näyttelyitä mm. teemalla, josta löytyy pilkettä silmäkulmasta: ”Taidetta pyykinkuivaustelineiden lomassa”. Tulevista näyttelyistäni löydät tietoa seuraamalla sosiaalista mediaani  Facebookista, Instagramista tai kysymällä minulta lisää. Ennakkoon sopimalla voit myös tulla katsomaan teoksiani studiolleni.

Mediaa on kiinnostanut kovasti taiteen ja lasten auttamisen yhdistelmä. Mikäli olet median edustaja, voit olla yhteydessä, niin kerron mielelläni lisää.

Pysäyttävää taidetta koteihin ja liiketiloihin

Hankkimalla maalaukseni, pääset niin yrityksenä kuin yksityishenkilönä viestimään osallistumisesta yhteisen hyvän tekemiseen. Pysäyttävä taide herättää huomiota ja kysymyksiä. Tärkein vastaus ja syy taiteeni syntymiseen on tunteiden herättäminen ja yhdessä auttaminen. Teosteni kautta sinä ja perheesi tai yrityksesi, olette automaattisesti mukana auttamassa. Samalla tulet hankkineeksi katseita keräävän, originaalin, yksi– tai moniosaisen ja tarvitsemaasi tilaan juuri sopivasti istuvan teoksen.

Oletko kiinnostunut tilaustyöstä?
Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Ota yhteyttä

https://minnisalminen.com/wp-content/uploads/2022/09/maalilaiska-crop.png
Vanhempi-lapsi -tauluparit ovat herättäneet paljon mielenkiintoa ja liikutusta. Aina taulun ohi kulkiessaan lapsesi muistaa olevansa tärkeä. Samoin sinä itse muistat. – Minni Salminen

Katso uusimmat teokset

Minni Salminen

Keskustellaanko lisää?

Toimiminen kanssani ja taulujeni tilaaminen on aina helppoa ja vaivatonta. Annan selkeät ohjeet ja yhdessä onnistumme varmasti tekemään maailmasta taas piirun verran paremman.

Ota yhteyttä

Seuraa tarinaani somessa

@minnisalminenart

Copyright © 2024 Minni Salminen