Taiteiden yö Hämeenlinnassa

Perjantaina 25.8.23 Hämeenlinnan Taiteiden yössä Galleria Kantolassa – Soho Hämptonissa From Finland with Love -näyttelyssä kävi kuhina.

Maalasin illan ajan omassa Huvikumpumaisessa tilassani – valoisalla kuistilla – Sielun muotokuvia livenä.

Kiitos pysähtymisistä, keskusteluista, energian tunnistamisista, lämmöstä, kiinnostuksesta, kohtaamisista, heittäytymisistä, uusista tutustumisista, tuoreiden sekä pitkäaikaisempien tuttavuuksien syvenemisistä ja kaikesta muusta uskomattomasta, mitä maailma taas meille tarjoili.

Näyttely jatkui Galleria Kantolassa 7.10.23 asti.

Tässä asiakkaani lämmittävä kuvaus Sielun muotokuvan maalaushetkestä kesän tapahtumassa:

”Nostan jalkani rennosti sohvalle. Suljen hetkeksi silmäni ja haluan vain aistia ympärilläni olevaa tunnelmaa. Kuulen taustalta elävää musiikkia, iloista puheensorinaa sekä siveltimen suhinaa, välillä vähän terävämpiä raapaisuja.

Avaan silmäni ja kohtaan maalaajan iloisen katseen. Mitä teet aamulla ensimmäisenä kun heräät, hän kysyy. Juttelemme kevyesti niitä näitä. Ihana ilo ja nauru pulppuaa tilassa. Välillä joku ohikulkija pysähtyy katselemaan ja juttelemaan. Kiinnostavaa ja jännittävää.

Tilaa koristavat maalaajan värikkäät työt. Pöydillä on maalipurkkeja ja siveltimiä.

Hän maalaa varmalla kädellä, välillä minua vilkuillen. Mikä hänen kättänsä liikuttaa? Mistä hän tietää valita oikeat sävyt? Tuleeko kankaalle jotain, mikä kertoo minusta? En näe maalausta vielä. Siitä on tulossa sielunkuvani.

Hetkessä on jotain yhtäaikaa maagista ja ainutlaatuista. Melkein pyhää.

En vaan voinut ohittaa tätä paikkaa. Minun oli pysähdyttävä juttelemaan, ja niinpä päädyin lopulta tähän maalattavaksi. Ihan luontevasti, niinkuin olisin tätä varten tullutkin. Ehkäpä olinkin, en vaan itse tiennyt sitä.

Nyt saan katsoa, kuva on valmis.

Olen sanaton. Tässä riittää katsomista ja analysointia vielä pitkäksi aikaa. Mitä kaikkea kuvasta löytyykään?

Puolet teoksen hinnasta menee maalaajalle ja puolet valitsemaani hyväntekeväisyyskohteeseen. Miten ihana idea! Valitsen koulukiusaamista vastaan tehtävän työn. Lapset ja nuoret ovat aina sydämessäni.

Kaikenkaikkiaan ihana kokemus, voin suositella täydestä sydämestäni.

Kaikki sujui upealla Peppi-energialla, joka resonoi sisimmässäni asuvaa pikku-Peppiä!

Kiitos kiitos kiitos ihana Minni!❤️

Copyright © 2024 Minni Salminen