ESS: Radio Voimasta tutun Minni Salmisen teoksia esille Kiovaan ja kotisaunan lauteille

”Radio Voimasta tutun Minni Salmisen taidetta nähdään viikonloppuna Lahdessa kotisaunan lauteilla ja kuun vaihteessa Ukrainan Kiovassa.

Salminen on mukana Kiovassa heinä-elokuun vaihteessa järjestettävässä From Finland with Love -taidenäyttelyssä. Hämeenlinnalainen taiteilijayhdistys Kantolan alueen kulttuuritoimijat pitää näyttelyn National Union Artists of Ukrainen tiloissa.

Näyttelyyn valittiin avoimen haun perusteella 17 taiteilijaa eri puolilta Suomea. Salmiselta työryhmä valitsi ripustukseen neljä teosta.

Järjestäjät toivovat näyttelyn tuovan iloa ja toivoa sodan keskelle ja osoittavan suomalaisten solidaarisuutta ukrainalaisia kohtaan.

Kiovaan lähtevät teokset ja muita Salmisen maalauksia on nähtävissä viikonloppuna hänen kotonaan.

– Värikkäitä ja uusia ovia avaavia teoksiani voi tulla katsomaan kotiympäristööni ja pihapiiriini. Sateen sattuessa taulut ovat esillä katetulla terassilla ja sisätiloissa.

Taiteilijan myymistä teoksista tilitetään puolet asiakkaan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Lahjoituksia on tehty muun muassa Lahden ensi- ja turvakodille, Mieli ry:lle ja Hope ry:lle.”

Taidetta terassilla ja pihapiirissä -näyttely Lahdessa (Lokinkatu 16) 8.7. kello 12–15.

Lue juttu Etelä-Suomen Sanomista: https://www.ess.fi/paikalliset/6052472?fbclid=IwAR0P0pmzhwnL1HoGMCz7bwgyDH9zTHfGElk19kbD9g2jl0QOBtMYMaklLZ4

Copyright © 2024 Minni Salminen